Human & Science

ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ

Μόσχευμα Bond Apatite

Η Ηuman & Science διαθέτει στην αγορΑ πιστοποιημΕνα ΟστικΑ ΜοσχεΥματα των μεγαλΥτερων οΙκων του εξωτερικοΥ

 

Το Bond Apatite® είναι ένα σύνθετο μόσχευμα, κατασκευασμένο από μήτρα 3D Bond ™ αναμεμιγμένο με κοκκία ΗΑ σε ελεγχόμενη κατανομή μεγέθους σωματιδίων, που προορίζεται να γεμίσει ή να αυξήσει μια μεγάλη ποικιλία οστικών ελλειμμάτων.

Το Bond Apatite είναι ένα σύνθετο μόσχευμα που αποτελείται από 2/3 διφασικούς κόκκους θειικού ασβεστίου και 1/3 υδροξυαπατίτη σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα.

Όχι, η μήτρα τσιμέντου στο Bond Apatite® είναι κατασκευασμενη από καθαρό θειικό ασβέστιο ως διφασική σύνθεση. Δεν προσθέσαμε πρόσθετα, πολυμερή ή άλλα χημικά, οπότε η χημική δομή του θειικού ασβεστίου δεν άλλαζε καθόλου. Η ικανότητά του να μπορεί να χυτεύεται και να σκληραίνει αμέσως παρουσία αίματος ή σάλιου της διφασικής σύνθεσης οφείλεται στο γεγονός ότι τα σωματίδια εντός του τσιμέντου κρυσταλλώνονται μερικώς και εξακολουθούν να διατηρούν την ικανότητα να προσκολλώνται και να σκληρύνουν. Με αυτόν τον τρόπο, το τσιμέντο είναι πολύ πιο σταθερό και έχει μια προβλέψιμη συμπεριφορά απορρόφησης.

Το Bond Apatite® μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ευρεία ποικιλία οστικών ελλειμμάτων, συμπεριλαμβανομένων ελλειμμάτων μέσου και μεγάλου μεγέθους, όπως: εσωτερική ανύψωση ιγμορείου, εξωτερική ανύψωση ιγμορείου, μικρές ή μεγάλες αποκαταστάσεις σε βλάβες του ιγμορείου, ως μέσο για το κλείσιμο του παραθύρου σε εξωτερικές ανυψώσεις, σε ελλείμματα περιοδοντικών οστών, πλήρωση οστικών βλαβών προ της τοποθέτησης εμφυτευμάτων ή ταυτόχρονα με τοποθέτηση εμφυτεύματος, πλήρωση κοιλότητας μετά την απομάκρυνση κύστεων, αυξήσεις κορυφογραμμής, σχισμές οστών, κτλ.

Το Bond Apatite® είναι ένα σύνθετο μόσχευμα από διφασικό θειικό ασβέστιο και ΗΑ σε συγκεκριμένη κατανομή μεγέθους σωματιδίων, σε αναλογία 2: 1. Αυτός ο συνδυασμός εκμεταλλεύεται κάθε μέρος των στοιχείων του. Το θειικό ασβέστιο δρα σαν ικρίωμα διαστήματος συντήρησης μικρής εμβέλειας. Αποικοδομείται εντελώς σε στενή σχέση με το ρυθμό σχηματισμού οστών (4-10 εβδομάδες), ενώ το ΗΑ δρα ως μακροχρόνιος διαχειριστής χώρου. Η ποσότητα του ΗΑ εντός του μοσχεύματος είναι σχετικά μικρή (33%) και προορίζεται μόνο να επιβραδύνει τη συνολική απορρόφηση του μοσχεύματος. Η βιοδραστικότητα και ο μετασχηματισμός του μοσχεύματος σε ζωτικά οστά οφείλονται στο διφασικό θειικό ασβέστιο, το οποίο είναι 66,6% του μοσχεύματος.

Η συνολική δομή του Bond Apatite® έχει μικρο πορώδη (1-10μm) και μακροσκοπική (50-500μm).Το αρχικό ποσοστό πορώδους επιφάνειας είναι περίπου 40%. Ωστόσο, δεδομένου ότι το θειικό ασβέστιο υποβαθμίζεται εντελώς με την πάροδο του χρόνου, δημιουργεί περισσότερο χώρο για το σχηματισμό του νέου οστού.

Όχι. Αφού τοποθετήσετε το τσιμέντο στη θέση του και πιέζοντας παραπάνω για ρύθμιση και σκλήρυνση, δεν πρέπει. Το πορώδες του μοσχεύματος και η υγροσκοπική του ικανότητα θα διαχέονται αμέσως μέσα στο αίμα

Ο χρόνος ρύθμισης είναι περίπου 3-5 λεπτά.

Λόγω των ιδιοτήτων του τσιμέντου, η χρήση μεμβράνης δεν απαιτείται στις περισσότερες κλινικές περιπτώσεις, αρκεί να επιτυγχάνεται το πρώτο κλείσιμο των μαλακών ιστών.

 

Η χρήση μεμβράνης μπορεί να συνιστάται σε ελλείμματα μεγάλου μεγέθους στα οποία δεν μπορεί να εξασφαλιστεί σταθεροποίηση μαλακών ιστών ή σε διαδικασία συντήρησης υποδοχής όταν δεν ανακλάται ένα πτερύγιο και το υλικό είναι πλήρως εκτεθειμένο στο περιβάλλον από το στόμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, απαιτείται ένα προστατευτικό φράγμα πάνω από το μόσχευμα για να αποφευχθεί η απώλεια όγκου. (Μπορεί να είναι σπόγγο κολλαγόνου ή μεμβράνη που μπορεί να αφεθεί εκτεθειμένη πάνω από το μόσχευμα.)

ΟΧΙ – Δεν συνιστάται να αφήσετε το υλικό εκτεθειμένο. Εάν αφήσετε το εκτεθειμένο υλικό χωρίς προστασία ενός φυσικού φραγμού, μπορεί να προκληθεί απώλεια όγκου υλικού.

 

Παρ ‘όλα αυτά, αφήνοντας το υλικό εκτεθειμένο με κενό 1-3 mm δεν είναι ένα ζήτημα, καθώς ο μαλακός ιστός θα μεταναστεύει γρήγορα πάνω του και θα κλείσει το χάσμα σε μερικές ημέρες.

Στη διαδικασία εμβολιασμού στομίου, βγάλτε το υλικό από τη σύριγγά του στην υποδοχή, τοποθετήστε μια ξηρή γάζα πάνω από το υλικό και με το δάχτυλό σας (ή σπάτουλα εάν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για το δάχτυλό σας), πιέστε σταθερά για 3 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια αφαιρέστε γάζα και κλείστε το πτερύγιο στις περιπτώσεις που δεν αντανακλάτε ένα πτερύγιο.Για να αποφύγετε την απώλεια όγκου, πρέπει να προστατεύσετε το εκτεθειμένο μόσχευμα από φυσικό φράγμα, όπως με ένα φθηνό σπόγγο κολλαγόνου ή μεμβράνη. Ωστόσο, αυτά μπορούν να αφεθούν εκτεθειμένα. κάθε τέτοιο φυσικό φράγμα πρέπει να είναι καλά σταθεροποιημένο και ραμμένο στον μαλακό ιστό εγγύτητας μέχρι να λάβει χώρα ο πολλαπλασιασμός του μαλακού ιστού πάνω από το μόσχευμα.

 

* Όταν υπάρχουν 4 οσφυϊκά τοιχώματα, μην χρησιμοποιείτε κανένα εργαλείο για να σπρώξετε το τσιμέντο στο κάτω μέρος της υποδοχής όπως συνηθίζετε με τους κόκκους. Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει πόνο στον ασθενή λόγω της επέκτασης του τσιμέντου.

Σε μικρές έως μεσαίες κοιλότητες, το Bond Apatite® μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μόνο του.Μικρές ή μεσαίες κοιλότητες ιγμορείων είναι περιπτώσεις όπου μία ή δύο σύριγγες του Bond Apatite® μπορούν να είναι επαρκείς για όλη τη διαδικασία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, βγάλτε το υλικό από τη σύριγγά του κατά την κατεύθυνση της κορυφής μέσα στην κοιλότητα του ιγμορείου και στη συνέχεια τοποθετήστε την ξηρή γάζα πάνω από το υλικό, τοποθετήστε το δάχτυλό σας πάνω από τη γάζα και πιέστε για 3 δευτερόλεπτα, και στη συνέχεια αφαιρέστε τη γάζα και κλείστε το πτερύγιο. Δεν υπάρχει ανάγκη κάλυψης από μεμβράνη. Επιπλέον, σε μεγάλες κοιλότητες, όταν χρειάζονται περισσότερα από 2 cc (2 σύριγγες), είναι λιγότερο άνετη η εργασία με το Bond Apatite®, επειδή θα χρειαστεί να εργαστείτε με αύξηση. επομένως, σας συνιστούμε να γεμίσετε τα 2/3 της κοιλότητας με το προτιμώμενο κοκκώδες υλικό αύξησης και το τελικό 1/3 με το Bond Apatite®. Θα εμπλουτίσει την μοσχευμένη περιοχή με ιόντα ασβεστίου και θα κλείσει επίσης το παράθυρο του ιγμορείου. Δεν απαιτείται πρόσθετη ανάγκη για μεμβράνη.
Είναι πολύ απλό. Αντικατοπτρίστε το πτερύγιο και προετοιμάστε το χώρο, με αποφλοίωση ή χωρίς, προετοιμάστε και αφήστε το μαλακό ιστό για τελική κάλυψη. Στη συνέχεια, μετά την ενεργοποίηση του μοσχεύματος, βγάλτε το στο σημείο επαφής, τοποθετήστε το πάνω από το επάνω μέρος και πιέστε για 3 δευτερόλεπτα και κλείστε το πτερύγιο. Δεν υπάρχει ανάγκη για μεμβράνη, αρκεί ο μαλακός ιστός σας να είναι κλειστός και καλά συρραμμένος.
Το Bond Apatite® μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθετη αύξηση μόνο εάν είστε εξοικειωμένοι με το υλικό και έχετε εμπειρία με τεχνικές κάθετης επαύξησης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, απαιτείται πάντα ένα καλά σταθεροποιημένο άκαμπτο προστατευτικό φράγμα.

Λόγω της φύσης του μοσχεύματος, η διφασική μήτρα θειικού ασβεστίου μέσα στο μόσχευμα αντικαθίσταται ταυτόχρονα από το οστό του ασθενούς. επομένως, η ακτινογραφική εμφάνιση είναι τελείως διαφορετική σε σύγκριση με άλλα μοσχεύματα τα οποία εμφανίζονται πάντα ακτινοσκιερά λόγω της σταθερής παρουσίας τους στην μεταμοσχευμένη περιοχή.

 

Αντίθετα, η ακτινογραφική εμφάνιση με Bond Apatite® έχει ως εξής:

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας μετά την τοποθέτηση του μοσχεύματος – εμφανίζεται ακτινοσκοπική.
Σταδιακά εμφανίζεται η εμφάνιση ραδιοσυχνότητας (που αντικατοπτρίζει τον μετασχηματισμό του μοσχεύματος στο νέο σχηματισμένο οστεοειδές πριν από την ασβεστοποίησή του).

2-4 εβδομάδες μετά την τοποθέτηση του μοσχεύματος, η πλειοψηφία της μοσχευμένης θέσης θα εμφανιστεί ραδιοαπεικόνιση ενώ λίγες ακτινοσκοπικές κηλίδες παραμένουν, αντανακλώντας την παρουσία των σωματιδίων ΗΑ. Μέσα σε 12 εβδομάδες, η ραδιενέργεια λαμβάνει χώρα με την εμφάνιση της φυσικής δοκιδωτής μορφής. Αυτή είναι η εποχή που το νέο οστεοειδές έχει ήδη ασβεστοποιηθεί.

Όχι, το υλικό δεν παραμένει σκληρό. Η διαδικασία αποικοδόμησης ξεκινά αμέσως μετά την τοποθέτησή της, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνει χώρα ο νέος σχηματισμός οστού.

Ο χρόνος εργασίας με το υλικό αρχίζει όταν η σκόνη αναμειχθεί με αλατούχο διάλυμα. Αυτή τη στιγμή το υλικό είναι διαμορφωμένο και εύπλαστο για περίπου 3 λεπτά (χρόνος εργασίας). Έτσι, είναι σημαντικό να είναι η κοιλότητα πλήρως προετοιμασμένη πριν από την ενεργοποίηση του υλικού. Μόλις τοποθετηθεί το υλικό στο έλλειμμα, θα πρέπει να συμπιεστεί με ένα μαξιλάρι ξηρής γάζας για 3-5 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια το υλικό θα σκληρύνει επιτόπου αμέσως. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να προχωρήσετε με το κύριο κλείσιμο μαλακών ιστών.

 

Λάβετε υπόψη σας – η διαδικασία αύξησης πρέπει να γίνει με 3 διαδοχικά απλά βήματα – place -press-close
Και πρέπει να το κρατάτε απλό καθώς ακούγεται. Σε λιγότερο από ένα λεπτό, η τοποθέτηση μοσχεύματος και η σταθεροποίηση μπορεί να γίνει και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Τοποθετήστε το υλικό στο σημείο εμβολιασμού, πιέστε πάνω του με στεγνή γάζα για 3 δευτερόλεπτα και κλείστε το πτερύγιο.

(Δεν υπάρχει ανάγκη για μεμβράνη, αρκεί ο μαλακός ιστός σας να είναι καλυμμένος καλά και να κλείνει αρχικά)

* Το πέρασμα του χρόνου εργασίας θα επηρεάσει την ευκαμψία και τη δυνατότητα χύτευσης του υλικού. Το υλικό μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί, όχι όμως με τις ιδιότητες συγκόλλησης.

Scroll to Top

HUMAN & SCIENCE

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.